Hogyan segít a Tenuitas fogyókúra?
Sokan szembesülnek azzal a problémával, hogy a fürdőruhaszezon beköszöntével nem sikerült elérni a megcélzott súlyt. Csalódottságukban pedig a legdrasztikusabb fogyókúrákba kezdenek… De biztos, hogy az elvadult koplalás hozza a legjobb eredményt?

Tény, hogy nagyon sok diéta képes rövid időn belül látványos eredményt produkálni, azonban érdemes emellett a többi jellemzőt is figyelembe venni. A legtöbb gyors fogyást ígérő fogyókúra ugyanis az esetek nagy részében tudományosan nem megalapozott, és az egyes tápanyagok mennyiségének eltolódása miatt komoly egészségi kockázattal jár.

A gyors fogyások következménye sokszor az ugyanolyan gyors súlyvisszaszedés, tehát ezek a módszerek hosszú távon semmiképp sem eredményesek. Egyes drasztikus diéták még rövidtávon is képesek kóros állapotokat, valamint vitaminhiányt, illetve túladagolást okozni. Ezen diéték alapját mindig valamilyen tápanyag (általában szénhidrát vagy zsír) bevitelének nagymértékű csökkentése illetve növelése adja.

Szénhidrátszegény diéták
A szénhidrátszegény fogyókúrák közül a legdrasztikusabbak az Atkins- és a South Beach diéta.

Dr. Robert C. Atkins elmélete szerint, ha az étrendből kiiktatjuk a szénhidrátokat, akkor megszűnik a tartalék zsírképzés, és a szénhidráthiány miatt a szervezet elkezdi a zsírokat lebontani. Az Atkins-féle elven diétázók kezdetben mindössze 20 gramm színhidrátot fogyaszthatnak. Mivel egy egészséges felnőtt szervezetnek naponta kb. napi 300 gramm szénhidrátra van szüksége, ez a diéta állandó támadások alatt áll.

Mivel egyes élelmiszercsoportokat – gabonaféléket, tejet, kezdetben a gyümölcsöket és a hüvelyeseket is – a diétázó kihagy, vagy csak minimális mennyiségben fogyaszt, a diéta erősen egyoldalúnak tekinthető. Ezek az élelmiszerek az egészséges táplálkozás részei, megvonásuk következtében hiányos lesz a rost-, és egyes vitaminok- és ásványi anyagok bevitele.

Bár ezek a diéták valójában rengeteg zöldség fogyasztását szorgalmazzák a fehérjebevitel mellé, a legtöbb ember nekiáll húst enni kolbásszal és tojással, és ezzel teljesen elsavasítják a szervezetüket. Az ilyen mértékű állati fehérjebevitel rengeteg kalciumot használ fel, hogy a savasodás hatásait semlegesítse, így csontrikulást és idegrendszeri problémákat okoz.

Zsírmentes diéták
A zsírmentes diéták, az egyoldalú gyümölcs-, rizs-, burgonya alapú étrendek, vagy például a juharszirup diéta, ugyanúgy károsak lehetnek az egészségre, mint a szénhidrátszegény diéták. A zsírok ugyanis még fogyókúra alatt is fontos szerepet játszanak a szervezet normális működésének biztosításában, ugyanis szükségesek a zsírban oldódó vitaminok felszívódásához és az idegrendszer megfelelő működéshez. A zsírmentes étrendek egy részénél a napi energiamennyiség sem elegendő, ami alapanyagcsere csökkenést, illetve ennek következtében a későbbiekben jojo-effektust eredményezhet (gyors fogyást követő gyors visszahízás).

A zsírmentes étrend helyett inkább a zsírszegény táplálkozás ajánlott. Elsősorban a húsok, húskészítmények, tej- és tejtermékek fogyasztásának csökkentésével, illetve elhagyásával valósítható meg.

Jobb a több?
Mielőtt bármilyen diétába belekezdenél, érdemes mérlegelni: megéri-e kockáztatni az egészségedet azért, hogy 1-2 számmal kisebb fürdőruhát hordhass.

Ráadásul az állandó jojo-effektussal, azaz a gyors súlyleadást követő visszahízással küzdeni sem kellemes. Hosszú távon tehát mindenképp kifizetődőbb az egészséges táplálkozás alapjaira helyezett, lassabb, de tartósabb testsúlycsökkenéssel fogyni, ami nem jár egészségügyi kockázattal.

Olyan nincs, hogy nem lehet lefogyni, legfeljebb eddig rosszul csináltad…
Fogyókúráról beszélünk, hiszen a cél a felesleges súly leadása, de a kezelések során fontos beszélgetéseket folytatunk személyre szabott étrendünk új életrendünkbe való beillesztése érdekében. A fogyókúra tehát nem a cél, hanem egy eszköz és egy fontos lépés azon az úton, amely az eredmények megszilárdításához vezet.

Elengedhetetlen, hogy megértsük, itt nincs szó semmiféle csodamódszerről. A külső segítség iránymutatásból, közös életmód-formálásból és az elérendő cél megfelelő megformálásáról szól. A fülakupunktúrás kezelések egyéni módon kombinálhatók test-akupunktúrás kezelésekkel. Ennek segítségével a zavaró melléktünetek, mint az allergia, asztma, alvászavarok, dohányzás, potenciaproblémák is megoldhatók a fogyással párhuzamosan.

A fogyást a fülakupunktúrás kezelések nagyban elősegítik, hiszen éhségérzet és a változással együtt járó feszültség nélkül is eljuthatunk a kívánt eredményhez. Ezek a kezelések jellemzően egyénre szabottak, hiszen a Tenuitas módszer titka az, hogy figyelembe veszi azt, hogy pácienseink mind egy-egy teljesen egyedi és megismételhetetlen egész. Ezért nem próbálkozunk leegyszerűsítő módszerekkel, hanem azzal tesszük hatékonnyá a módszert, hogy minden egyes pácienst egyénileg és személyre szabottan kezelünk.

Ehhez segítséget nyújt a fogyókúrás testsúlynapló, ahol grafikonon is nyomon követheted majd a az eredményeidet. Saját programot dolgozunk ki veled közösen, amely folyamatosan átvezet az új életmódba. Nem a sebesség a cél, hanem az eredmény. Az eredmény pedig igazán akkor mutatkozik meg, amikor a Tenuitas kezelések után egy évvel is (és persze később) tartani fogod azt a kellemes és neked leginkább megfelelő súlyt, amivel egészségesen és energikusan élhetsz tovább.

A kampánydiéták korszaka lassan lejár, de ezt még sokan nem tudják. Rengeteg jóhiszemű embert összezavart a különféle csodamódszerek ígérete, és a bizakodást követő csalódások sorozata. Akik ezt nem ismerik fel, újra és újra áldozatul esnek a hamis ígéreteknek.

Egyszerűen megtanulsz ezen a területen is tökéletesen működni
A Tenuitas Stúdió nem csodát ígér, csak életed utolsó fogyókúráját. Ez nem csoda, hanem természetesen elérhető. Saját erőfeszítésed is kell hozzá, de másfajta segítséget kapsz ehhez. A fogyókúrád könnyed és kellemes lesz. Semmilyen gyógyszert nem kell bevenned, és megtanulsz ezen a területen is tökéletesen működni.

Miután eléred a kívánt eredményt egészségesebb leszel, mint előtte. Boldogabb, nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb lesz az életed. És ami a legfontosabb ezután felismered mindig, ha kibillennél ebből a kiegyensúlyozott állapotból és magad fogod korrigálni a kis változásokat.