allergia kezelése

Szeretnél végre természetes és mégis hatékony megoldást allergiádra? Unod már a ködös magyarázatokat, az áttüsszögött nyarakat, a gyógyszereket és a mellékhatásokat?

Az allergiás panaszok komolyan rontják az életminőséget, és szinte élvezhetetlenné teszik a nyári hónapokat. Kellemetlen tünetei a viszkető, könnyező, piros szem, bedagadt orr, hólyagos bőr, folyamatos tüsszögés és orrfújás. A gyógyszerekről és azok mellékhatásairól talán most jobb nem is beszélni…

 

Az allergiát az immunrendszer tévedéseként szokták aposztrofálni. Aki allergiás, az jellemzően túlérzékeny az allergén anyagra, vagyis a reakciók kiváltásáért felelős antigénre. A szervezet úgy viselkedik, mintha ezek a mások számára tökéletesen ártalmatlan anyagok veszélyt jelentenének számára. Ezt úgy lehet könnyen értelmezni, hogy normális körülmények között az immunrendszerünk a különféle kórokozóktól és idegen anyagoktól megvédi a szervezetet, míg allergia esetében a teljesen ártalmatlan anyagok jelenlétében is riadót fúj. Utasítást ad az immunsejteknek, hogy termeljenek antitesteket és ennek hatására a szervezet érzékennyé válik az antigénnel szemben. Amikor az antigén ezután újra bekerül a már érzékennyé vált szervezetbe, összekapcsolódik az ellenanyagokkal, ilyenkor a legkülönbözőbb szöveti anyagok (pl. hisztamin és más vegyületek) szabadulnak fel és ezek okozzák az allergiás tüneteket.

HOGYAN KEZELHETŐ AZ ALLERGIA?

Számos sikeres kezelés tanúsítja, hogy az allergia igen hatékony gyógymódja az akupunktúra. Mint ismeretes, az akupunktúra az energetikai egyensúlyzavarok helyreállításában ér el óriási sikereket. Az akupunktúra a test saját erőforrásait hozza újra harmóniába, ami azt eredményezi, hogy a fokozott érzékenységi reakció (allergia) helyett a szervezet újra képes helyesen értelmezni a külvilágból érkező impulzusokat.
Az akupunktúra rendkívüli előnye minden egyéb ismert módszerrel szemben, hogy nincs szükség idegen anyagok bevitelére, hiszen a gyógyszerek és mellékhatásaik tovább terhelhetik az amúgy is legyengült szervezetet. Tapasztalatunk azt mutatja, hogy heti egy kezeléssel kb. 6-10 alkalom elegendő ahhoz, hogy az allergiaszezont meg se érezd!  Fontos, hogy időben jelentkezz, és ne várd meg az első tüneteket!

Fontos tudnod, hogy a Tenuitas Allergia Program nem “csupán” akupunktúrás kezeléseket tartalmaz! Ennél jóval komplexebb módon közelíti meg a probléma gyökereit és annak kezelését! A kezelés részleteiről ide kattintva olvashatsz!

MIT TEHETSZ, HA TÜNETEID MÁR JELENTKEZNEK?

Allergiás orrfolyás, szemviszketés, köhögés, tüsszögés esetében a tünetek nagy mértékben csökkenthetők  vagy akár meg is szűntethetők akupunktúra és egyes személyre szabottan javasolt gyógyteák segítségével. Ilyen akut esetben heti egyszeri testakupunktúrás kezeléseket heti két fülakupunktúrás kezeléssel javasoljuk kiegészíteni, a tünetek enyhüléséhez vagy megszűnéséhez szükséges alkalommal.

MILYEN TÍPUSÚ ALLERGIÁK ESETÉN HATÉKONY AZ AKUPUNKTÚRA?

  • Allergiás nátha (rhinitis allergica)

Ezt a szezonális szénanáthát a fák, füvek, gyomnövények virágpora (pollenje) okozza. Van azonban egy olyan típusú allergiás nátha, ahol a tünetek egész évben megmaradnak (perennialis rhinitis) . Ezeket többnyire az otthoni vagy munkahelyi környezetünkben megtalálható allergének okozzák. Ilyenek lehetnek a poratka, penészgombaspóra, állati szőr stb.

  • Allergiás asztma

Ezt a komoly betegséget virágpor, táplálék vagy adalékanyag, gyógyszer, érzelmi problémák okozhatják többek között. Jellegzetes tünetei a nagyon nehezített köhögés, ziháló légzés.

  • Kontakt dermatitisz

Kontakt dermatitisz egy jellegzetes bőrgyulladás, amely azon a helyen alakul ki, ahol az allergénnel a bőrfelszín érintkezésbe lép. Allergének lehetnek kozmetikai szerek, festékanyagok, ékszerek, vagy övcsatok, egyes növények vagy állatok nyála.

  • Táplálékallergia

Egyes táplálékokat a szervezet ellenségként azonosít be, és ellenreakciót indít. Ilyenek lehetnek pl. a tehéntej, a tojás, gabonafélék, egyes gyümölcsök vagy zöldségek, kagylók, rákok, tartósítószerek, színező anyagok, mesterséges ízfokozók. Ilyen esetben kiütések keletkezhetnek, az arc megdagad, hányás, hasmenés és még asztmás rohamot is produkálhatunk.

  • Szénanátha

A szénanátha jellegzetes tünetei: orrfolyás, orrdugulás, tüsszögés, könnyezés, szemviszketés, köhögés, nehézlégzés. Az, hogy mennyire súlyos formában kerít hatalmába a szénanátha, többnyire attól függ, hogy milyen koncentrációban van jelen a levegőben a pollen. Száraz, szélcsendes időben a tünetek erősödhetnek, míg esős, szeles időben enyhülni szoktak. A szénanáthát szezonális allergiának hívjuk, amelynek tüneteit a kora tavasszal virágzó fák pollenjei, tavasz vége felé és nyár elején a pázsitfű-félék, a nyári és őszi időszakban pedig a parlagfű, az üröm, a libatop, az útifű és a különféle gomba spórák váltják ki.

AZ ALLERGIA ÉS A STRESSZ

Már régóta ismert tény, hogy az allergiás megbetegedések hátterében sok esetben lelki tényezők állnak.

Az immunrendszer működésével összefüggő betegségek esetében – ilyen az allergia is – megfigyelhető, hogy a tünetek krónikus, vagyis napi szinten ismétlődő stresszhelyzeteknek kitett személyeknél felerősödnek. Az ilyen típusú allergiától szenvedők esetében összefüggést találtak a konfliktus- illetve stresszkezelési stratégiák nem megfelelő alkalmazásával. Gyakran a nők erősebben ki vannak téve ennek az allergiatípusnak, hiszen mélyebben megélik az érzelmeiket, így nehezebben reagálnak a stressz kihívásaira. A konfliktuskerülő személyiségek is gyakrabban kerülnek az allergia csapdájába, mint azok, akik hatékonyan kezelik a különféle konfliktusokat.

Saját hozzáállásunkon eredményesen tudunk változtatni, ha már megérlelődött bennünk a változás szükségessége. Amennyiben allergiád háttérben stressz-faktor is megfigyelhető, a Tenuitas Egészség Stúdióban erre is találsz megoldást.

A tapasztalatok összességében azt mutatják, hogy érdemes az allergiaszezon előtt két hónappal megkezdeni a kezeléseket. Az esetek többségében 5-10 kezelés elegendő ahhoz, hogy tünetmentesen átvészeljük az érkező allergiaszezont. Amennyiben a háttérben stressz-faktor is megfigyelhető, az NLP terápia igen nagy segítséget nyújthat. Ennek keretében, már akár egy-két alkalom is elegendő ahhoz, hogy a megfelelő gyakorlatok segítségével átformáljuk a környezetre, a stresszre adott reakcióinkat.

Ha elhatároztad, hogy a következő allergiaszezont inkább kellemesen töltöd, akkor a számodra eddig gondot okozó időszak előtt másfél-két hónappal kezdd meg a kezeléseket!

Fontos tudnod, hogy a Tenuitas Allergia Program nem “csupán” akupunktúrás kezeléseket tartalmaz! Ennél jóval komplexebb módon közelíti meg a probléma gyökereit és annak kezelését! A kezelés részleteiről ide kattintva olvashatsz!

Miután meggyőződtél róla, hogy végre megtaláltad a Hozzád illő kezelési módot, nincs más hátra, kérj időpontot!