Diétás teák

Gyömbér

Hatása: serkenti a keringést, fokozza a vitalitást, javítja az emésztést, segít felfúvódás, hányinger és utazási megbetegedés esetén. 
Felhasználása: forrázz le 1 teáskanálnyi aprított gyömbérgyökeret 1 csészényi forrásban levő vízzel, és hagyd 5 percig ázni!

Citromfű

Hatása: nyugtat, segít ideges eredetű elalvási nehézségek és stressz okozta gyomor- és bélpanaszok esetén. Antibakteriális hatású, és görcsoldó tulajdonságokkal rendelkezik. 
Felhasználása: 2-3 teáskanálnyi – lehetőleg friss – citromfűlevelet forrázz le 1 csésze vízzel, és hagyd 5-10 percig ázni!

Borsmenta

Hatása: segít gyomorpanaszok és hányinger, megfázás és migrén esetén, serkenti az epe működését, görcsoldó és nyugtató hatású. 
Felhasználása: 1 evőkanálnyi borsmentalevelet forrázz le 1 csészényi vízzel, és 5-10 percig hagyd ázni!

Zöldzab

Hatása: erősíti az idegeket, nyugtat, segít depresszió, kimerültség és fejfájás esetén. Vízhajtó tulajdonsággal rendelkezik, és erősíti a kötőszövetet. 
Felhasználása: a legjobb, ha csalánlevéllel, orbáncfűvel és palástfűvel kevered. Ebből 1 teáskanálnyit forrázz le 1 csészényi vízzel! 10 percig hagyd ázni!

Komló

Hatása: nyugtat, erősíti az idegeket, javítja az emésztést, segít elalvási problémák és ideges eredetű gyomorpanaszok esetén.
Felhasználása: 2 teáskanálnyi komlót forrázz le 1 csészényi vízzel, és 5-10 percig hagyd állni! Napi 1-3 csészével fogyaszd.

Orbáncfű

Hatása: segít idegesség, enyhe depresszió – például télen -, ideges kimerültség, változókori panaszok és koncentrációs zavarok esetén. 
Felhasználása: 1-2 teáskanálnyi teafüvet forrázz le 1 csészényi vízzel, és 5 percig hagyd ázni! A hatás folyamatos alkalmazás mellett is csak 3-4 hét elmúltával jelentkezik.

Macskagyökér

Hatása: segít feloldani a görcsöket, javítja az alvást, nyugtat. Jótékonyan hat idegesség, ideges eredetű gyomor- és bélpanaszok esetén és szorongáskor. 
Felhasználása: 2 teáskanálnyi gyökeret forrázz le 1 csésze vízzel, és 5 percig hagyd ázni! Vigyázat, hosszas alkalmazás esetén fejfájást okozhat!

Hársvirág

Hatása: izzasztó, enyhén görcsoldó, támogat megfázás és fertőzések esetén, segít megelőzni az érelmeszesedést. 
Felhasználása: csészénként 1-2 teáskanálnyi füvet forrázz le, és 5 percig hagyd állni. Akut megfázás és száraz köhögés esetén lehetőleg forrón fogyaszd!

Rozmaring

Hatása: serkenti a vérkeringést, segít alacsony vérnyomás, puffadás, emésztési zavarok és reumás fájdalmak esetén. 
Felhasználása: 1 teáskanálnyi teát forrázz le 1 csésze vízzel, és 5-10 percig hagyd állni!

Levendula

Hatása: lazító, görcsoldó hatású. Segít puffadás, ideges eredetű gyomor- és bélpanaszok esetén. Serkenti az epeműködést. 
Felhasználása: 2 teáskanálnyi füvet forrázz le 1 csésze vízzel, és 5-10 percig hagyd állni!