LESZOKÁS A DOHÁNYZÁSRÓL

Elhatároztad végre, hogy eldobod a cigarettát? Ha így van, a Tenuitas természetes módszere segít abban, hogy az elhatározás tartós maradon és az egészséged helyreálljon. 

A szakszerűen alkalmazott orvosi akupunktúra felesleges ígéretek nélkül tartós leszokást eredményezhet. Miközben újra egyensúlyba kerül a szervezeted, olyan személyre szabott tanácsokat adunk, amelyek beleillenek életrendedbe és hamar észreveheted, hogyan leszel egyre energikusabb és élettelibb. Új lehetőség ez számodra, hogy egészségedet természetes módon őrizd meg.

A Tenuitas Egészség Stúdió nagy fontosságot tulajdonít a dohányzásról való leszoktatásnak. Ebben a témában is rengeteg a hirdetés, javaslat, tanács és ötlet. Egy azonban biztos: attól, hogy eldöntötted, hogy leszoksz a dohányzásról, még nem tűnik el a vágy. A dohányzás az esetek többségében szenvedélybetegség, amely nemcsak a dohányos, hanem egész környezetének egészségére kihat.

HOGYAN SEGÍT A TENUITAS EGÉSZSÉGSTÚDIÓ?

A döntés sokszor önmagában is elegendő. Innen már csak akaraterőre és következetességre van szükség, hiszen a dohányzás egy komoly függőség. Sokan nehezen viselik a nikotin megvonás kellemetlen tüneteit, főként akkor, ha közben a megszokott környezetük újra és újra előcsalogatja a rögzült viselkedés mintákat és válaszreakciókat.

Itt tud sokat segíteni a Tenuitas Egészség Stúdió. Tapasztalataink azt mutatják, hogy az akupunktúra rendkívüli módon lecsökkenti a megvonás okozta stresszt, a nikotin iránti vágyat is csökkenti. Személyre szabott beszélgetések során szakembereink megerősítik a tudatosságot és az elszántságot hosszú távon. A leszokás a Tenuitasnál egyszeri történet. Pácienseink jelentős része arról számol be, hogy a leszokást követő 3 év távlatában egyetlen alkalommal sem gyújtott rá újra.

DOHÁNYZÁSRÓL VALÓ LESZOKÁS JELLEMZŐEN EGY-MÁSFÉL HÓNAP ALATT

A dohányzásról való leszokás jellemzően egy-másfél hónap alatt nyugodtan elérhető, amennyiben ezt minden érdekelt fél egyformán és határozottan óhajtja. Heti három fülakupunktúrás kezelést javaslunk és legalább két alkalom mentális tanácsadást. Egy-egy alkalom kb. 30 perc. Ez idő alatt beszúrjuk az alig látható pici steril tűket a páciens mindkét fülébe. Ezután 30 perc nyugodt várakozás következik a Stúdió kellemes várójában. Ekkor mindig lehetőség van beszámolni az esetleges megfigyelésekről, a leszokás folyamatáról, kérdéseket lehet feltenni szakorvosainknak és addiktológusainknak, valamint NLP tanácsadóinknak. A Tenuitas Egészség Stúdióban dolgozók egy csapatként dolgoznak azon, hogy pácienseinkkel együtt sikert és hosszú távon is tartható eredményeket érjenek el.

Az első kezelést megelőzően állapotfelmérést végzünk és ennek eredményét figyelembe véve dolgozzuk ki a személyre szabott kezelési tervet. Az első alkalomra kérjük, szánjon több időt, hogy nyugodtan megbeszélhessük a tennivalókat. Ennek időtartama az első kezeléssel együtt jellemzően kb. másfél óra.

Az akupunktúra alkalmazása igen jó hatással van a dohányzásról való leszoktatás esetében, hiszen a szervezet energiaegyensúlyának helyreállítása közben fokozott mértékben ürülnek a méreganyagok.

Az akupunktúrát évtizedek óta alkalmazzák sikeresen a dohányzásról való leszoktatásban, azonban mindenki saját maga felelős a saját egészségéért. Feltétlenül szükséges az elhatározás és a következetesség. Az eljárás bizonyítottan sikeres, de az eltökéltséget nem pótolja.