Online állapotfelmérés

Akció

NLP – a változás művészete
TENUITAS COACHING

Ha megrekedtél egy élethelyzetben vagy egy hangulatban és szeretnél új lendületet venni.
Ha változtatni szeretnél eddigi szokásaidon és iránymutatásra van szükséged.
Ha több lehetőséget és sikert szeretnél az életedben.

A coaching segítségével hatékonyan változhatsz és tűzhetsz ki elérhető célokat.

 

Megérettél a változásra?

Sokan vannak, akik nem érzik jól magukat a bőrükben, de 
nem tudják megfogalmazni, mit is szeretnének valójában.

Gyakori, hogy életünk megreked egy ponton. Érezzük, látjuk, így nem mehet tovább, a továbblépéshez azonban legalább két fontos dolog kell. Kilépni a megrekedt állapotból (ez nem jelenti azt, hogy fel kell rúgni mindent magunk körül), és elindulni egy jól megfogalmazott cél irányába. Ha ehhez segítségre van szükséged, érthető. Hathatós és hosszú távú változás eléréséhez nem feltétlenül van szükség hosszas terápiára. A változás gyakran egy pillanat műve. Az NLP-alapú coaching egy csodálatos ajándéka ennek a világnak. Segítségével elhiheted végre, hogy változni könnyű, változni jó, és változni hasznos.

Egy NLP tréner így fogalmazott: "Az ember az egyetlen szuperkomputer, amely különösebb szakértelem nélkül is létrehozható és nem mellékelnek hozzá használati utasítást." Az NLP-t tekinthetjük olyan szoftver-kézikönyvnek, amely seítségével felfedezhetjük, hogyan működik elménk, és hogyan lehet könnyen változást elérni az élet bármely területén, legyen az akár az üzleti élet, az oktatás, a sport vagy bármely művészet.

Felmerült már benned, hogy miért van az, hogy egyesek könnyedén, magabiztosan mozognak egy adott élethelyzetben, míg mások ugyanebben a szituációban képtelenek boldogulni? Vannak sikeres versenyzők, akik a versenyek előtt erőtől duzzadnak, önbizalommal telve néznek a jövőbe, élesen fókuszálnak arra, ami az adott helyzetben a leghasznosabb. Mások izgulnak, rágják a körmüket, izzadnak és toporognak, mielőtt megmérettetnék magukat. Az első csoportból kerülnek ki a bajnokok, akik csúcsteljesítményt képesek nyújtani oly módon, hogy összes erőforrásukat a célra irányítják. A másik csoport tagjai is lehetnek sikeresek, de olyan erőfeszítések árán, ami rengeteg energiát von el a tényleges tevékenységtől. A különbség a belső állapotukban van. A magabiztosság és a nyugalom egy belső állapot. Ez az állapot nem szerencse kérdése. Tudatosan beépíthetjük életünkbe azokat a hasznos állapotokat, amik segítenek céljaink elérésében.

 

A coaching segít 

 • sportolók esetében, akik versenydrukk helyett a biztos felkészültség erőtől duzzadó állapotát szeretnék átélni versenyek előtt
 • középiskolások és egyetemisták vizsga előtti izgalmának csökkentésére
 • szorongásos helyzetekben, amikor egy élethelyzetből nem látszik a kiút
 • túlsúllyal küzdőknél, akik már mindent megpróbáltak, de nem értek el tartós eredményt
 • ha szeretnél egy adott helyzetben másképp viselkedni, mint korábban
 • ha haragszol valakire, de ez csak neked okoz gyötrő pillanatokat
 • kellemetlen főnök vagy kolléga kezelésére
 • elérhető és hasznos célok kitűzésére
 • ha mást szeretnél gondolni magadról, mint most
  és még sok minden másra

Ha a fenti listában nem találtad meg a Téged foglalkoztató problémát, akkor hívj fel nyugodtan, vagy írj, és igyekszem hamar válaszolni a kérdésedre.

 

 

Az NLP - a kiválóság művészete

Hiszek abban, hogy mindenkiben megvan az összes erőforrás, ami lehetővé tehet egy teljes, boldog és sikeres életet! Csak akkor válhat egy ember boldogtalanná, szerencsétlenné, alkalmatlanná, ha ez elhiszi magáról. Nyilván nem a híres amerikai "HURRÁ OPTIMIZMUS" alapelveire gondolok. A felesleges és hiteltelen mosolygás - borzalmas élethelyzetekben - nem hasznos. Az azonban igen, ha bombabiztosan felépíted magadban a hitet, hogy képes vagy mindenre, ami csak hasznos és előremutató számodra. Legyen ez egy sikeres vizsga, egy lehetetlennek látszó helyzetből való sikeres előrelépés, munkahelyi elismerés, egy győztes verseny és még sok olyan helyzet, ami örömöt, elégedettséget és kihívásokat tartogat számodra.

 

Mi is az NLP (Neuro Lingvisztikus Programozás)?

Neuro
Az idegrendszerre, a környezetünkből érkező információ érzékelésének különféle módjára utal (látás, hallás, tapintás, ízlelés, szaglás), valamint arra, hogyan kódoljuk az élményeinket.

Lingvisztikus
Azt a képességünket jelképezi, hogyan tudjuk szavakkal kifejezni a belső világunkat. Ide tartozik az úgynevezett nonverbális kifejezésmód is. A nyelv és a gesztusok, mozdulatok kiváló tükörképei gondolkodásunk szerkezetének.

Programozás
Ezzel a számítástechnikai kifejezéssel a mentális programjaink szerkezetének módosítására utal. Gondolatainkban megbúvó folyamatutasítások sorrendjét megváltoztatva elérhetjük, hogy adott helyzetekben viselkedésünk is megváltozzon.

 

Hogyan keletkezett az NLP?

Megalkotói Richard Bandler és John Grinder olyanok viselkedését vették górcső alá, akik valamilyen szakterületen kiváló eredményeket értek el. Ilyenek pl. Milton Erocson, Virginia Stir és Fritz Pearl (terapeuták), Alfred Korzybski és Noam Chomsky (nyelvészek), Gregory Bateson (antropológus) és Paul Watzlawik (pszichológus/pszichoanalitikus). A két amerikai újító a 70-es években zseniális módon létrehozott egy olyan módszert, amellyel hatékonyan lehet változást elérni. Az NLP folyamatosan fejlődik és színesedik azóta is. Sok kiváló fejlesztő dolgozik napjainkban is. Akikkel személyesen is volt módom találkozni: Steve Andreas; Charles Faulkner, Henrik Lell és Nick Kemp.

Az NLP:

A természetes tanulás művészete
Ahogy a magban benne rejlik az egész növény, úgy bennünk is megvan minden szükséges tudás, csak engedjük kibontakozni! Az NLP visszavarázsolja a tanulást játékká, nevetéssé, kísérletezéssé, melyben biztonságos keretek között szabadíthatjuk fel belső képességeinket.

Cél elérésének tudománya
Gyakran nem tudjuk, hogy problémáink helyett pontosan mit is szeretnénk. Mintha csak annyit mondanánk a taxisnak: "Indulhatunk!", de nem közüljük uticélunkat. Az NLP segítségével kijelölhetjük, hova akarunk eljutni, felmérhetjük az odavezető utak lépéseit - s menet közben a visszajelzésre figyelve - elérhetjük a céljainkat.

A kiválóság továbbadása
A legjobb képességeink rendszerint úgy működnek, akár az anyanyelvünk. Remekül csinálunk valamit, s közben magunk sem vagyunk teljesen tisztában azzal, hogyan. Az NLP a gondolkodás, az emlékezés, a kreativitás, az érzelmek stb. belső szerkezetét hozza felszínre, hogy mindenki számára elérhetővé tegye a kiválóság mintáit. Az NLP eszközeivel bármilyen óhajtott tulajdonságot vagy képességet eltanulhatunk.

Kapcsolat magunkkal és másokkal
Az NLP az egyénen, a családon, a szervezeten belüli együttműködést állítja helyre, és fejleszti tovább. Amikor a megfelelő ponton módosítunk, és közben az egész folyamatra figyelünk, gyakran nagyon hamar születik új, teljesebb egyensúly.

Az NLP nem valami felszínes hókusz-pókusz. Nem is rögzített filozófiai, netán vallásos jellegű hiedelemrendszer. A tanfolyamok nem életidegen, szakszavaktól hemzsegő előadások, hanem nagyon is gyakorlati élmények, ahol fontos az aktív részvétel és a személyes tapasztalat.

Tudjon meg többet

Tudj meg többet! Kérj időpontot!

Jelentkezz és ismerd meg a Tenuitas Utolsó fogyókúra módszerét még részletesebben!
Miután úgy döntöttél, hogy elérkezett az idő a változásra, vágj bele Te is Utolsó Fogyókúrádba!

Kérj időpontot szakorvosi állapotfelmérésre!

Ugrás a lap teteljére

TENUITAS EGÉSZSÉG STÚDIÓ 1132, Budapest, Visegrádi u. 23. II. em 5. Tel.:  +36 20 540 5420, E-mail:info[kukac]tenuitas[pont]hu

Designed by Webenium