Online állapotfelmérés

Akció

Masszázsfajták

TENUITAS ALAKFORMÁLÁS

A masszázs jólesik a testnek és a léleknek is.
Megnyugszol tőle és izmaid is ellazulnak.

Ha emellett szeretnéd, hogy alakod áramvonalasabb, bőröd rugalmasabb legyen, akkor a fogyókúrázás időszakában érdemes hetente egyszer egy órát szakszerű masszázsra szánnod, és az elismerő pillantások hamarosan megtalálnak. :-)

 

Hogyan segít a Tenuitas Egészség Stúdió?

A Tenuitas Egészség Stúdióban zajló események leginkább a fogyókúra körül forognak, ugyanígy van ez a masszázzsal is. Amikor hatásos technikákkal igyekszünk segíteni magát a fogyás folyamatát, hogy ez a fogyókúra ne csupán az utolsó fogyókúra legyen, de alakod és bőröd minősége is elképzelésed szerint feszessé és bársonyossá alakuljon.

 

Masszázs definíciója és hatásai

A masszázs a test felületén, meghatározott fogásokkal, kezelési céllal alkalmazott mechanikus és bioelektromos inger, melyre kialakuló válaszreakció a fizikai gyógyulás. Az ember testét érő manuális mechanikai behatások részben közvetlenül, részben közvetve (neurohormonális úton) befolyásolják a sejtek és szövetek működését, elsősorban lokálisan (nedvkeringés, izomtónus), de távoli a szervekben is (zsigerek, központi idegrendszer) .

A masszázs általános hatásai

 • javítja a vérkeringést,
 • lazítja az izmokat,
 • felszabadítja az izületek mozgását,
 • előnyös az emésztésre és a vérellátásra,
 • aktivizálja a nyirokrendszer működését,
 • elősegíti a salakanyagok eltávolítását
 • pihentetőbb, jobb alvást biztosít

 

Masszázsfajták

Nyirokmasszázs

A nyirokmasszázs lényege, hogy a szervezetben lerakódott méreganyagot, kellemes simogató mozdulatokkal kisimítja a kötőszövetből, nyirok rendszerből.

Ennek következtében frissebb, üdébb és fittebb leszel, a méregtelenítési folyamat sokkal hatékonyabb.

Ahogyan az emberi szervezetet behálózza egy érhálózat, amiben a vérkeringés történik, ugyan így szervezetünkben található egy úgy nevezet nyirokér hálózat is, de ennek az érrendszernek nincs egy szívhez hasonló pumpája. Ebben a rendszerben a mozgás által mozdul meg a szervezetben felhalmozódott salakanyag. Ahhoz, hogy a salakanyagok, méreganyagok távozása a szervezetből gyorsabb legyen, segítünk nagyon odafigyelő masszázzsal. A nyirokrendszert a bőr és a kötőszövet masszírozásával aktiváljuk. Így csökkenti a szöveti ödémát, mérséklődik a nyomás miatti fájdalom. Fokozódik a salakanyagok felvétele a véráramba, ahonnét a vizelettel, széklettel távoznak.

Relaxál testi, idegi és agyi szinten egyaránt. Felgyorsítja a gyógyulási folyamatot, mérsékli a cellulitot. Rendszeresen érdemes alkalmazni, amíg a kívánt hatást el nem éred.

A továbbiakban csak emlékeztető masszázsra térsz vissza. Nincs káros mellékhatása, külön figyelmet kell fordítani viszont a visszér tágulatoknak.

 

Speciális aromaterápiás alakformálás

Alapja a nyirokmasszázs, amit kibővítünk a kötőszövetre és a bőr minőségére ható illó olajok bőrbe való bemasszírozásával, majd köpöllyel erősítjük a fogyás következtében meglazult kötőszövetet.

A masszázs végén a kezelt bőrfelületre zsírégető krémet viszünk fel, majd ezt fóliába csomagoljuk és a kedves vendég otthona nyugalmában tovább égetheti nemkívánatos úszógumijait.

Az aromaolajak olyan különleges illóolajok, amelyek nagyon könnyen bedolgozhatók a bőrfelületen át a kötőszövetbe és a továbbiakban a véráramba és így fejtik ki hatásukat a szervezetre. Ha az olajakat a kívánt felületen alkalmazzuk, akkor ott már pár kezelés után látható pozitív változások lesznek, amit akár centiméterekben is mérhetünk. Ez a masszázs jótékonyan támogatja a fogyni vágyókat.

3-4 órával a kezelés előtt ne fogyasszunk tömény táplálékot, de annál nagyobb mennyiségű folyadék fogyasztása ajánlott. A bőr és a kötőszövet állapotától függően döntünk milyen illóolajat és technikát alkalmazunk. Ajánlott még szódabikarbónával segíteni a lugosodást - ehhez a megfelelő segítséget megkapja a Tenuitas Egészség Stúdióban.

Ezt a terápiát minden évszakban alkalmazhatjuk, kombinálva más kiegészítő metódusokkal.

Az aromaterápiás alakformáló masszázs nem terheli a szervezetet, sőt felfrissít, de még is vannak esetek amikor ezt a metódust nem ajánljuk: epilepsia, sclerozis multiplex, rákos daganat, terhesség és szoptatás alatt, közvetlen erős lázas megbetegedés után, cukorbetegségnél valamint magas vérnyomásnál.

Speciális aromaterápiás alakformálás pozitív hatásai:

 • négyszer hatásosabb fogyás,
 • a celulit és striák kisimulása,
 • a méreganyagok masszív távozása a kötőszövetből,
 • bőre újra rugalmas és selymes.

Mindezt alátámasztja sok, sok sikeres kezelés és megelégedett vendég.

 

Anticellulit masszázs

A cellulit vagy narancsbőr néven ismert horpadásos bőrrendellenesség a zsírsejtek megkeményedését jelenti. Ez olyan kollagénrostokból álló zsákocskák csoportja, melyek a zsírsejtek körül alakulnak ki, folyadékot és mérgező anyagokat zárva magukba. Főként a hason, csípőn, fenéktájon és a combokon alakul ki, és nem kizárólag a kövérség velejárója. A narancsbőr keletkezésének több oka is lehet. Adódhat a helytelen étrendből, ami hozzájárulhat a mérgező anyagok és a zsírsejtek felhalmozódásához; másrészt pedig a vérkeringés elégtelen működéséből, ami mozgáshiány következménye lehet.

Karcsúsít, átformálja a testkontúrt. A bőrt feszesebbé, puhábbá, selymesebbé teszi. A nyirokrendszer elégtelen működése miatt a zsírsejtek között felgyülemlik a salakanyag, ami folyékony mérgezőanyagokat zár magába. Különböző illóolajakat alkalmazva a megfelelő technikával kisimul a göcsörtös, narancsra emlékeztető bőrfelület.

A cellulit masszázs javítja a keringést, beleértve a nyirokkeringést és a szövetek frissítését is, és ezt a hatást a felhasznált speciális krém tovább fokozza. A várt eredmény csak hosszas és rendszeres masszázs eredményeként érhető el.

Az anticellulit masszázs a kritikus bőrfelületen megtalálható gödröcskéket varázsolja el, úgy, hogy nyugodtan magadra ölthesd a nyár legszexisebb bikinijét, miniszoknyáját.

 

Lazító masszázs

A lazító masszázs a legelterjedtebb nyugati masszázsfajta. A masszőr simító, dörzsölő, rezegtető és gyúró mozdulatokkal frissíti fel a szervezetet. Csökkenti a fájdalmat (pl. stresszes fejfájást) , felgyorsítja a sérülések utáni felépülést, megakadályozza a nem használt izmok sorvadását, enyhíti az álmatlanságot, fokozza az éberséget, de mindenek előtt elősegíti a relaxációt és csökkenti a stressz hatását.

A lazító masszázs során előszőr simításokat végzünk a kezelt testtájékon, ez által megteremtjük a kontaktust a pácienssel és felmérjük a testtájék állapotát. A simítások nyugtató, relaxáló hatásúak, a bőrben vérbőséget, melegségérzetet keltenek, valamint az elhalt hámréteg leválását is elősegítik.

A lazító masszázs során alkalmazott dörzsölő fogások a bőrre, bőr alatti kötőszövetre, valamint az izmokra is hatással vannak. A mély dörzsölés a kötőszövetet fellazítja, oldja a kötőszöveti- és izomletapadásokat, valamint csökkenti a fájdalomérzetet. A fájdalmas izomcsomók kezelésében elengedhetetlenek a dörzsölő fogások.

A simítással és dörzsöléssel előkészített izomzat alkalmas a gyúró fogások kivitelezésére. A gyúrás a mélyebb kötőszöveti és izomrétegekre van jótékony hatással. A gyúrás során nő az izmok vérellátása, ezáltal fokozódik a salakanyagok távozása, a feszültség és a fájdalomérzet pedig csökken. A gyúrás helyes alkalmazásával a fokozott, illetve csökkent izomtónus az izmok egyensúlyi állapota irányába befolyásolható.

A masszázskezelés során alkalmazott vibrációs fogás a szövetekre általános nyugtató hatással van, és nagymértékben hozzájárul az izomfeszülések lazításához.

A lazító masszázskezelés következtében a szövetekben fokozódik a nyirok- és vénás visszaáramlás, a salakanyagok szervezetből való kiürülése felgyorsul. A masszázs az egész szervezetre hat, csökkenti a vérnyomást, fokozza a kiválasztást, áthangolja az akaratunktól független, vegetatív idegrendszer működését. Különböző jellegű svéd masszázskezelések által a szervezet aktivizálható, felfrissíthető, vagy ellenkezőleg, teljesen ellazítható, relaxálható; gondolataink, lelkünk pedig kellemesen áthangolható.

 

 

Talpmasszázs - reflexológia

A talpmasszázs azon alapul, hogy a reflexológia kimutatta: kapcsolat áll fenn a testszervek és a bőrfelület meghatározott pontjai között. Ez a kapcsolat a talpon lévő reflexzónákon a legkifejezettebb. A reflexfelület és a hozzá tartozó szerv közötti kapcsolat kétirányú. A szerv rendellenességei túlérzékennyé, nyomásra fájdalmassá teszik a neki megfelelő reflexpontot. Az ilyen fájdalmas pontok a megfelelő szervek betegségeire utalnak. Ez a kapcsolat fordított irányban is hatékony, tehát a fájdalmas zóna masszírozásával serkenthető a hozzá tartozó szerv öngyógyítási folyamata. Ez a masszázs fajta némi fájdalommal jár, ami csak a masszázs ideje alatt tapasztalható, de utána kellemes közérzetet teremt. A talpmasszázs hatékonyan elősegíti a szervezet természetes öngyógyító folyamatát.

A reflexológia a holisztikus szemlélet alapján ítéli meg az embert, vagyis test, lélek, szellem harmonikus működését tekinti alapnak. Az egyes reflexpontok érzékenysége, vagy fájdalma jelzi, hogy a hozzátartozó belső szervben funkcionális zavar, vagy megbetegedés jött létre. A kezek, lábak reflex pontjaiban meridiánok végződnek, így különböző szervekkel, funkció körökkel van kapcsolatban. A kéz és a láb reflexpontjain keresztül az egész emberi szervezetre hatást lehet gyakorolni. Az életenergiára hat, az energiatorlódást és energiahiányt egyensúlyba hozza.

 • Szabályozó, kiegyenlítő és harmonizáló hatása van.
 • Öngyógyító erőket módosítja, aktiválja az életenergiát.
 • Serkenti a vérkeringést, felgyorsul a sejtanyagcsere, a salakanyagok, méreganyagok könnyebben távoznak.
 • Serkenti a nyirokkeringést, immunerősítő.
 • Szabályozza a hormontermelő mirigyeket.
 • Fájdalomcsillapító hatású.
 • Lazító, testi-lelki feszültséget oldó, harmonizáló hatású.
 

Köpölyözés

A köpölyözés tömör lényege, hogy vákuumot hoznak létre hővel, vagy pumpával, bambusz-, vagy üvegharangban, és ezt a test különböző pontjaira helyezik. Ez egy érdekes és igen hasznos eljárás, viszonylag gyakran találkozhatunk vele. Az üveg-, vagy bambuszharangok különböző méretűek, és a felhasználásukról a kezelendő felület mérete, és az elérendő cél alapján döntenek.

A természetgyógyászat egyik legérdekesebb, ma is használt ága a köpölyözés. A reflexzónák ingerlésének egyik legerősebb módja. A kezelés során vákuumot hozunk létre a köpölyben, ez szívó hatásával vérbőséget okoz az adott területen. Helyileg serkenti a vérkeringést, fokozza az anyagserét és a kapillárisok átjárhatóságát, és ezzel beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusát.

Tudatosítanunk kell, hogy testünk legnagyobb szerve a bőrünk. Folyadékkal töltött, hajszálerek hálózatával ellátott, alatta található a kötőszövet, izmok és nem utolsó sorban rengeteg idegvégződés található rajta. Bőrünkön keresztül kommunikálnak szerveink a külvilággal. Itt található a 14 fő meridián, energia csatorna, melyek közvetlen összeköttetésben állnak a megfelelő szervekkel.

Köpölyözéssel hatunk az érrendszerre, véráramra valamint az energiaáramlásra az úgy nevezett chi -re, ami a kínai orvoslás szemszögéből maga az élet megnyilvánulása. Ez egy szemmel láthatatlan energia, ami ott van az élet minden területén.

A köpölyözés a bőrszövetbe, szívja a káros anyagokat, ahonnét a kitágult hajszálereken a pórusokon át távozik a szervezetből. Két jelentős hatása van, tisztítja a vért és beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusát.

A köpölyök húzó hatása kitágítja a bőrben és a kötőszövetben lévő kapillárisokat, ez által növekszik a vérellátás az izmokban, megszűnik a vér és a nyirok stagnálása. Ugyan ilyen jótékony hatása van az izületekre is, ahol a véráram stimulálásával az izületekben található kocsonyaanyag mennyisége is növekszik. Javítja az emésztőszervek működését, a gyomorsav harmonikus felszívódását. Egyaránt hat a szimpatikus és paraszimpatikus idegrendszerre.

A köpölyözés jótékony hatásának kihasználása szinte végtelen lehetőségeket rejt magában. Jótékony hatását kihasználhatjuk, ha fogyni akarunk és akkor is, ha valami szervi vagy éppen lelki problémánk van.

 

Moxázás

A moxázás melegítéses, égetéses gyógymód, mely ősibb eljárás, mint az akupunktúra. Az évszázadok folyamán alkalmazási javallatai elkülönültek a masszázs indikációitól, így önálló kezelési ág lett.

Tudjon meg többet

Tudj meg többet! Kérj időpontot!

Jelentkezz és ismerd meg a Tenuitas Utolsó fogyókúra módszerét még részletesebben!
Miután úgy döntöttél, hogy elérkezett az idő a változásra, vágj bele Te is Utolsó Fogyókúrádba!

Kérj időpontot szakorvosi állapotfelmérésre!

Ugrás a lap teteljére

TENUITAS EGÉSZSÉG STÚDIÓ 1132, Budapest, Visegrádi u. 23. II. em 5. Tel.:  +36 20 540 5420, E-mail:info[kukac]tenuitas[pont]hu

Designed by Webenium