Akció

Holisztikus fitoterápia – Papp Orsolya

A természetes gyógymódok a vegyszerekkel szennyezett világunkban egyre nagyobb jelentőséggel bírnak. A nyugati orvoslás jelentősége vitathatatlan, viszont sokféle testi-lelki problémát, diszharmóniát a természetgyógyászat módszereivel is sikeresen tudunk kezelni. A gyógynövények használata is egy ilyen szelíd, testbarát gyógymód, helyesen alkalmazva bizonyos kémiai, gyógyszeres kezeléseket ki tudunk vele egészíteni vagy váltani.

A fitoterápia gyógynövényekkel végzett gyógyítást jelent. A fitoterapeuta általában egy vagy több gyógynövény-fajból álló receptet ajánl a páciens valamely betegségére, diszharmóniájára. Mivel az emberi problémák sokfélék, és a gyógynövények világa is igen gazdag, a megfelelő kombináció megtalálása és problémához illesztése szakértelmet igénylő feladat.

Mi az a holisztikus fitoterápia?

A holisztikus fitoterápia egy olyan terápiás módszer, ami ötvözi a Hagyományos Kínai Orvoslás holisztikus megközelítését a nyugati orvoslás kutatási eredményeivel a gyógynövények használatában. Figyelembe veszi a páciens testi állapotát, érzelmi-lelki felépítését, energetikai folyamatait, élethelyzetét és a diszharmóniákat gyógynövény-kivonatokkal rendezi. A gyógynövények kiválasztása során az adott faj energetikai jellemzője és hőmérséklete a döntő, de a modern kutatási eredményeket is figyelembe veszi.

Mely problémák esetében érdemes a holisztikus fitoterápiához fordulni?

A test és lélek sokféle diszharmóniája esetén érdemes a gyógynövények erejéhez fordulni:

  • emésztő szervrendszeri problémák, pl. gyenge emésztés, étvágytalanság, puffadás, székrekedés;
  • vizelet-kiválasztó rendszer problémái, pl. gyakori felfázás, gyakori húgyúti és légúti fertőzések, hideg vesetájék;
  • diszharmonikus idegi-lelki állapotok, pl. idegi feszültség, depresszió, félelmek, rémálmok, akaraterő-hiány, kimerültség, türelmetlenség, düh;
  • alacsony és magas vérnyomás, fázó végtagok, hidegérzékenység;
  • „vándorló” gyulladások, reuma, gyakori megfázás, köhögés, gyenge és száraz tüdő;
  • elmaradó fogamzás.

(Fontos: a gyógynövények alkalmazása kiegészítő medicina, nem helyettesíti a vegyes étrendet és a szakorvosi diagnózist!)

Hogyan zajlik egy ilyen kezelés, mit foglal magában ez a terápia?

A 1,5-2 órás párbeszéd során felmérésre kerülnek az egyén aktuális testi, lelki és energetikai állapota, tünetei, élethelyzete és érzelmi tendenciái. A megbeszéltek információit a nyelvdiagnosztika egészíti ki. A felmérés és a diagnózis felállítása a Hagyományos Kínai Orvoslás alapelvei szerint történik.
A diagnózis alapján egy 5-7 gyógynövény-faj kivonatából álló keverék készül el, a keverék személyre szabott: az összetétel és a hőmérséklet az egyén harmonikus állapotához és a diszharmónia jellegéhez, hőmérsékletéhez van igazítva.

Hogyan segíthet nekem ez a módszer, ha nincsen időm és módom teákat készíteni?

A keverék fogyasztásra kész formában kerül átadásra használati útmutatóval, a kivonat cseppjei pohár vízzel való elfogyasztása könnyen beilleszthető a mindennapok zsúfolt menetrendjébe. Az átadás után fontos a kapcsolattartás, mert a koncentrált forma már pár napon belül is változást, javulást, rendeződést hozhat.

 

  Papp Orsolya kertészmérnök, fitoterapeuta

16 éves korom óta foglalkozom a növények világával, különböző irányokból megközelítve.
A Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen végeztem 2001-ben, azóta a gyakorlatban dolgozom. Több év botanikai terepezés után az ország több termesztő-körzetében szereztem biokertészeti, gyógy- és fűszernövény termesztési, gyűjtési gyakorlatot. A Hagyományos Kínai Orvoslás módszertanának megismerése és a fitoterápia oklevél megszerzése után külföldön tanultam az európai gyógynövények energetikai hatásait. Ez idő óta foglalkozom terápiával, mert lenyűgöznek a növények és csodálatos hatásuk az emberi világra.

Elérhetőség:
+3630-362-4616
info@ursaherba.hu
www.ursaherba.huUgrás a lap teteljére

TENUITAS EGÉSZSÉG STÚDIÓ 1132, Budapest, Visegrádi u. 23. II. em 5. Tel.:  +36 20 540 5420, E-mail:info[kukac]tenuitas[pont]hu

Designed by Webenium