A női szépségideál nagyot változott az idők során. A túlsúlyos, szembetűnően nőies formákat mutató hölgyeket nemcsak azokban az őskori társadalmakban tartották gyönyörűnek, amelyekben a szűkös élelmiszerforrások miatt a kövérség jólétet, termékenységet jelentett. A kutatások szerint a gömbölyded – de nem feltétlenül túlsúlyos (Rubensi formák) – hölgyek általában azokban a kultúrákban testesítik meg a szépségeszményt, amelyekben a nők gazdasági és politikai szerepe csekély. Századunkban a diplomát szerző, és az addig „férfias”-nak minősített munkakörökben elhelyezkedő nők ideálja viszont inkább a karcsú alak lett. Ez lehet az egyik oka az egyre inkább terjedő evészavaroknak is, hiszen a testalkattal való túlzott foglalkozás, a kétségbeesett, sokszor egészségkárosító fogyókúrázás többnyire a képzettebb, felelős beosztású nők betegsége. Ezzel párhuzamosan a szükségesnél lényegesen több napi kalória bevitel és a szükséges fizikai aktivitás hiánya széleskörben elhízás és túlsúly formájában jelentkezik a népesség egyre jelentősebb százalékánál.

Az egyesült államokbeli Nigel Barber » olyan kutatásról közölt beszámolót a The Journal of Social Psychologyfolyóiratban, amelynek az a célja, hogy feltérképezze a különféle testalkatokhoz kötődő feltételezett személyiségvonásokat. Barber a vizsgálat fiatal felnőttekből toborozott résztvevőinek nőket ábrázoló rajzokat mutatott. E gondosan megtervezett rajzokon kétféle derék- és csípőarány szerepelt. Az egyik – a gömbölyűbb vonalat képviselő – forma az előzetes felmérések szerint egyértelműen nőiesebb hatást keltett, mint a másik, az inkább a férfitest arányaihoz közelítő alak. Mindkét derék- és csípőarány három változatban került a résztvevők elé: sovány, normális testsúlyú és túltáplált hölgyeket ábrázoló rajzok formájában. Az ilyen módon létrehozott hat fantomkép szereplőit a válaszadóknak előre megadott szempontok szerint jellemezniük kellett. Osztályozniuk kellett egyebek között szakértelmüket, szépségüket, intelligenciájukat, kedvességüket, a gyermekszülésre való képességüket, nőiességüket és becsvágyukat.

A jellemzések összesítésekor két tulajdonságcsoport vált felismerhetővé: a karrierképesség, illetve a „szaporodási képesség” körébe tartozó vonásoké. A szaporodási képesség tekintetében a gömbölyded alakú, normális testsúlyú modell lett a győztes, ám épp ez a rajz idézte fel legkevésbé a karrierhez szükséges jellemvonásokat. A karrierképesség legerősebben a normális testsúlyú, de inkább férfias testarányokat mutató nő rajzához kapcsolódott. A testsúly hatása egyébként leginkább abban nyilvánult meg, hogy a válaszadók a sovány alkatú nőknek igen nagy mértékben kisebb szaporodási képességet tulajdonítottak.

Érdekes, hogy a női és a férfi válaszadók egyaránt a gömbölyded – de nem túlsúlyos – hölgyeket találták a legszebbnek, ám azt mégis nehezen tudták elképzelni, hogy ők hivatásukban komoly előmenetelt érjenek el. Nos, ilyen erős előítéletek közepette nem csoda, ha sok nő számára lelki válságot okoz hivatásának és testalkatának összeegyeztetése.

Fülakupunktúra – a hatásos fogyókúra módszere

Tenuitas Fogyókúra Programja különösen nagy hangsúlyt helyez a túlsúly elleni küzdelem fontosságára. Ezzel nemcsak kellemesebb közérzetet, több magabiztosságot, szép, esztétikus alakot, hanem a továbbiakban előforduló betegségek megelőzésében érünk el komoly eredményeket. A súlycsökkentési program tehát csak a kezdet. Azonban ebben a fogyókúrás szakaszban olyan segítséget nyújtunk a pácienseknek, amely teljesen személyre szabott módon – éppen ezért rendkívül hatékonyan – támogatja a fogyókúrát és a későbbi életmódváltást.

Tenuitas Fogyókúra Program alapelemei a fülakupunktúra, amelyet szükség és igény esetén testakupunktúrával is kombinálunk. A fülakupunktúra során apró nagyon vékony tűket szúrunk a fülkagyló külső részébe. Ezzel olyan pontokat stimulálunk, amelyek abban segítenek, hogy a fogyókúra során éhségérzet nélkül, egészségesen, mellékhatások nélkül könnyednek és magabiztosnak érezheti magát. A kezelésekre hetente két illetve három alkalommal kerül sor. Ez a túlsúly mértékétől függ. Semmiféle idegen anyag, vegyszer, gyógyszer nem kerül a szervezetbe, hiszen ez a gyógymód a szervezet saját öngyógyító folyamatainak beindulását, erősítését segíti.

A fülakupunktúrás kezelések előtt pácienseink állapotfelmérést kapnak, amely során kerül összeállításra a személyre szabott étrend, amely fokozatosan és a páciens igényeinek figyelembe vételével átvezet az új életmód felé. Ez az életmód-váltás segít majd abban hosszútávon, hogy a páciens egészséges maradjon és a lehetőségekhez mérten minél tovább teljes értékű életet élhessen.

A fülakupunktúra hatékony fogyókúrás módszer, mivel a szervezet egyensúlyi állapotának visszaállításával szabadít meg a felesleges kilóktól.

  • Biztonságosan és fájdalom mentesen segíti a fogyást,
  • jelentősen csökkenti az étvágyat,
  • a belső szervek aktiválásával gyorsítja az anyagcserét.

A fülakupunktúra segítségével elkerülhetők a fogyókúrák kellemetlen mellékhatásai mint pl.

  • az állandó éhségérzet
  • az evés utáni sóvárgás és
  • a feszült, ideges lelkiállapot.

A fülakupunktúrás kezelések segítségével az egyénileg felállított diéta könnyedén, a lemondás érzése nélkül betartható.

Amennyiben szívesen csatlakoznál programunkhoz és elérkezettnek látod az időt, hogy drámai események nélkül, nyugodtan átalakítsd életmódod, várjuk jelentkezésedet