Hogyan segít a Tenuitas fogyókúra?

Általában mindenki a lehető legrövidebb időn belül szeretne megszabadulni fölösleges kilóitól. A cél érdekében egymás után próbáljuk ki az újabb és újabb csoda-fogyasztószereket, diétákat, amelyek a biztos és gyors eredmény ígéretével kecsegtetnek, annak ellenére, hogy tudjuk, ilyen csodaszerek valójában nem léteznek!

Egészséged hosszú távú megóvása érdekében csak természetes, a testre és a lélekre együttesen ható (holisztikus)módszert próbálj ki!

Az akupunktúra és a fülakupunktúra szerepe a fogyókúrában

 • csökkenti az éhségérzetet, segíti betartani a diétát
 • csökkenti a megszokott ételmennyiség iránti igényt (vagyis sokkal kevesebb étel okoz jóllakottságérzést)
 • enyhe vízhajtó hatása miatt kiüríti a szövetek között felhalmozódott fölösleges folyadékokat
 • mérsékelten gyorsítja az alapanyagcserét
 • segíti az anyagcsere egyensúlyi állapotának visszaállítását, ezáltal kivédhető a székrekedés, felfúvódás, emésztési panaszok, vízvisszatartás.
 • csökkenti az éhség (vércukorszint csökkenése) okozta pszichoszomatikus negatív hatásokat, mint pl. feszültségérzés, fejfájás, gyengeség kialakulása

Lényeges, hogy szakember felügyelete mellett történjék a fogyasztás, hiszen az ember sokszor esik abba a hibába, hogy a diéta során nem eszik, nem iszik helyesen.

Mi a hosszú távú sikeres fogyókúra titka?

A hosszú távú sikerhez életmódbeli változásokra és a lelki békénk megtartására van elsősorban szükség. A kezelési időszakban kell szokássá gyakorolni a megfelelő táplálkozási és életmódbeli változtatásokat, melyek aztán akupunktúra nélkül is könnyedén folytathatóak.

Fülakupunktúra – a hatásos fogyókúra módszere

Tenuitas Fogyókúra Programja különösen nagy hangsúlyt helyez a túlsúly elleni küzdelem fontosságára. Ezzel nemcsak kellemesebb közérzetet, több magabiztosságot, szép, esztétikus alakot, hanem a továbbiakban előforduló betegségek megelőzésében érünk el komoly eredményeket. A súlycsökkentési program tehát csak a kezdet. Azonban ebben a fogyókúrás szakaszban olyan segítséget nyújtunk a pácienseknek, amely teljesen személyre szabott módon – éppen ezért rendkívül hatékonyan – támogatja a fogyókúrát és a későbbi életmódváltást.

Tenuitas Fogyókúra Program alapelemei a fülakupunktúra, amelyet szükség és igény esetén testakupunktúrával is kombinálunk. A fülakupunktúra során apró nagyon vékony tűket szúrunk a fülkagyló külső részébe. Ezzel olyan pontokat stimulálunk, amelyek abban segítenek, hogy a fogyókúra során éhségérzet nélkül, egészségesen, mellékhatások nélkül könnyednek és magabiztosnak érezheti magát. A kezelésekre hetente két illetve három alkalommal kerül sor. Ez a túlsúly mértékétől függ. Semmiféle idegen anyag, vegyszer, gyógyszer nem kerül a szervezetbe, hiszen ez a gyógymód a szervezet saját öngyógyító folyamatainak beindulását, erősítését segíti.

A fülakupunktúrás kezelések előtt pácienseink állapotfelmérést kapnak, amely során kerül összeállításra a személyre szabott étrend, amely fokozatosan és a páciens igényeinek figyelembe vételével átvezet az új életmód felé. Ez az életmód-váltás segít majd abban hosszútávon, hogy a páciens egészséges maradjon és a lehetőségekhez mérten minél tovább teljes értékű életet élhessen.

A fülakupunktúra hatékony fogyókúrás módszer, mivel a szervezet egyensúlyi állapotának visszaállításával szabadít meg a felesleges kilóktól.

 • Biztonságosan és fájdalom mentesen segíti a fogyást,
 • jelentősen csökkenti az étvágyat,
 • a belső szervek aktiválásával gyorsítja az anyagcserét.

A fülakupunktúra segítségével elkerülhetők a fogyókúrák kellemetlen mellékhatásai mint pl.

 • az állandó éhségérzet
 • az evés utáni sóvárgás és
 • a feszült, ideges lelkiállapot.

A fülakupunktúrás kezelések segítségével az egyénileg felállított diéta könnyedén, a lemondás érzése nélkül betartható.

Miből áll az akupunktúrás kezeléssel kiegészített fogyókúra?

A hagyományos akupunktúrás kezelés ideális esetben hetenként 1-2 alkalommal történik. Egy alkalom kb. 30-40 perces kezelést jelent, ami a test különböző pontjaiba alkalmazott tűbeszúrásokból (akupunktúra) áll. Kiegészítésként a fülbe történő tartós tűk behelyezése is szóba jöhet.

Természetesen egyéntől függően, de ideális esetben centiméterekben és kilogrammokban mérhető a fogyás már az első hónapban is.

Az akupunktúra során az un. mikro-rendszerek is alkalmazhatóak, mint amilyen például a fül, ami teljes egészében visszatükrözi, leképezi az emberi testet. A módszer egyik alkalmazási területe a fogyókúra.

Amennyiben szívesen csatlakoznál programunkhoz és elérkezettnek látod az időt, hogy drámai események nélkül, nyugodtan átalakítsd életmódod, várjuk jelentkezésedet

Tudj meg többet! Kérj időpontot!

Jelentkezz és ismerd meg a Tenuitas fogyókúra módszerét még részletesebben! Miután úgy döntöttél, hogy elérkezett az idő a változásra, kérj egy időpontot és kezdetét veheti neked is a személyedre szabott Tenuitas fogyókúra!