Hogyan nyerjük vissza terhesség előtti alakunkat?

Noha az anyává válás az egyik legfontosabb esemény egy nő életében, és teljesen normális és természetes, hogy sok hónapon át tartó túlsúly viselése után most már szeretnéd mihamarabb visszanyerni régi szép alakodat. Nagyon fontos, hogy megértsd, hogy ez életednek egy nagyon kényes időszaka. Életritmusod megváltozik a kis jövevény megérkezése után, ezért eleinte kisebb gondod is nagyobb lesz, mint hogy a fogyókúrára gondolj. Tehát jobban teszed, ha lazítasz!

Fogyás a szülés után: Mikor kezdjem?

Javasoljuk, hogy várj 2-3 hónapot a szülést követően, és csak ezután kezdj el komolyabb gyakorlatokat végezni (persze előtte konzultálj az orvosoddal) és egy egészséges, alacsony zsírtartalmú diétát követni. De azt biztosan nem ajánljuk, hogy roham fogyókúrába kezdj. Törekedj arra, hogy egy szakmailag megfelelően összeállított teljes értékű étrendet kövess, ami táplál, és nem hizlal. A finoman bevezetett testmozgás is legyen része az életvitelednek. Ebben az időszakban a megfelelő táplálékmennyiség és folyadékbevitel a legalapvetőbb szükséglet.

Mennyi ideig folytassam a fogyókúrát, hogy visszanyerjem a terhesség előtti alakomat?

fogyókúra időtartama attól függ, hogy mennyi súlyt szedtél fel a terhesség ideje alatt. Az átlagos testtömeg-gyarapodás a legtöbb nő esetében körülbelül 8-15 kg ebből 5-8 kg-ot veszítenek a szülés alatt, hátrahagyva 3-7 kg súlyfelesleget. Ez a 3-7 kg könnyen eltűnhet magától is a következő 6-8 hónap alatt, és ennek többsége az első 3 hónapban. Ezek természetesen átlagos számok és ne vedd őket magadra nézve irányadónak.

Tenuitas Egészség Stúdió azt az elvet követi, hogy a kismamák a szülést követően minél tovább szoptassák a babájukat, közben ügyeljenek a megfelelő táplálkozásra, fokozatosan vezessék be az időszaknak megfelelő mozgásformákat, és az egészséges étrendet. Javasolt a kiegyensúlyozó testakupunktúra is. A fogyókúrát, csak a szoptatás utáni időszakban kezdd el és minden esetben kérj előtte szakorvosi állapotfelmérést. A rengeteg sikeres páciens a garancia arra, hogy ezzel a programmal kiegyensúlyozottabb és egészségesebb leszel, mint amit valaha reméltél. Így, természetesen azt a neked legmegfelelőbb ütemben visszanyerheted az alakodat.

Fogyókúrás ajánlások a terhesség után

Az alábbi hatékony fogyókúra tanácsok, amelyek segítenek a fogyásban:

 • Szoptasd a gyermekedet!

hatékony fogyás egyik legbiztosabb módszere, ha szoptatod a babát. A terhesség alatti súlygyarapodás egyik fő oka, hogy segít a szervezetnek az energiatárolásban, amely ahhoz kell, hogy szoptatni tudd a gyermekedet. Ez mintegy 200-500 plusz kalóriát jelent naponta. A szoptatási időszakban 850 ml anyatej termelődik naponta. Szóval, érdemes figyelni a táplálkozásodra, miközben kihasználod a természetes fogyás legősibb módszerét. Ha nincs elég anyatejed, ebben segithet a testakupuntúrás kezelés is.

 • Mozogj rendszeresen!

A mozgás nagyon is ajánlott. Amint úgy érzed, hogy jól esne egy kis séta, ne habozz, hacsak az orvosod mást nem javasolt! Persze jó lenne, ha nem állnál neki kőkemény és kimerítő edzéseknek ebben a korai szakaszban. Sokkal inkább ajánlott egy könnyű séta, gyaloglás, jóga vagy úszás. A keleti mozgás- és táplálkozás terápiák csodálatosan kiegészítik egymást nemcsak a fizikai test harmonizálása céljából, hanem a lelki és szellemi egyensúly beállítására is kiválóan alkalmasak. Az akupunktúra mindezeket jól összefogja és harmonizálja teljes energetikai rendszerünket.Olyan mozgásformát és táplálék összetételt válassz (ebben szívesen segítünk a Tenuitas Egészség Stúdióban), amelyek nem zavarják meg a szoptatást és az egészségedet szolgálják. Itt hívjuk fel a figyelmet arra, hogy kerüld el a felesleges és ismeretlen anyagok bevitelét a szervezetedbe. Az akupunktúra az egyik legtermészetesebb és leghatékonyabb természetes módszer, amelynek semmiféle mellékhatása nincs és csak a hasznodra válhat.

 • Fokozatosan és kitartóan csináld!

Javasoljuk, hogy lassan, 10 perces testmozgással kezdj és csak kis adagokban, fokozatosan növeld a terhelést 30 percre alkalmanként. Persze figyelj magadra nagyon! Ha szédülnél, vagy nehezen venned a levegőt, hagyd abba és pihenj. Legyél türelmes magadhoz, de ne veszítsd el a kitartásodat. A legjobb, ha fokozatos és lassú bevezetés utánráállsz a heti 3 alkalomra.

 • Ottoni gyakorlatok

Sok terhesség utáni gyakorlatot találhatsz, amiket otthon is el lehet végezni, ilyenek például a jóga és a különféle könnyű feszesítő gyakorlatok. Sokan már a terhesség előtt is részt vettek valamilyen edzésprogramon vagy már kipróbálták a jógát. Ha így van, tegyél fel valami nyugtató zenét és kezdj el otthon gyakorolni. Ha nem tudod, mivel is kezdj, keresd fel nyugodtan a Tenuitas Egészség Stúdiót és egy szakorvosi állapotfelmérés után segítünk közösen veled kialakítani a neked legmegfelelőbb programot. Fontos, hogy kitartóan és örömmel végezd ezeket a mozgásokat hosszú távon is. Ezért van különös jelentősége annak, hogy személyre szabottan dolgozzuk ki a tervet a te közreműködéseddel.

 • A medence- és hüvelyizomzat erősítése

Az intim torna kiváló a hüvely izomzatának erősítésére. Ezzel kapcsolatban sokféle gyakorlatot találhatsz, amelyek gyakorlatilag bárhol és bármikor alkalmazhatók.

 • Menj sétálni!

A láb mindig kéznél van! Az egyik legjobb és legkellemesebb mozgásforma a séta. Semmi másra nincs hozzá szükséged, csak egy kényelmes cipőre! Vidd magaddal a gyerkőcöt és séta közben tanúja lehetsz, amint a szemed láttára bontakozik ki az érdeklődése a külvilág dolgai iránt! Ez egy nagyon kellemes közös időtöltés, amire később szívesen emlékszel majd vissza.

 • Táplálkozz megfelelően és egészségesen!

A rendszeres testmozgás mellett az egészséges táplálkozás a legjobb módja annak, hogy leadjuk a terhesség alatt felszedett és rajtunk ragadt kilókat. Elsősorban táplálkozási tanácsokért érdemes felkeresned a Tenuitas Egészség Stúdiót, ahol a hagyományos keleti gyógyászatban és a nyugati orvoslásban egyaránt jártas, tapasztalt szakorvosok segítségével először egy állapotfelmérésben vehetsz részt, majd az eredmények alapján veled együtt kialakítunk egy olyan táplálkozási rendet, amely kifejezetten a te saját céljaidat szolgálja. Olyan, ami neked és a kisbabádnak a legjobb. Egyél megfelelően és egészségesen, ez biztosítja az elegendő kalóriát, ásványokat, tápanyagokat a szervezetedben. Előzetesen, de egyelőre csak általánosságban elmondható, hogy:

 • Alacsony zsírtartalmú ételeket fogyassz
 • Sok vitamint és ásványi anyagot vegyél magadhoz, lehetőség szerint természetes formában
 • Fogyassz magas rosttartalmú ételeket
 • Mindazonáltal kerüld el:
  • a gyorsétkezdéket,
  • a csoda fogyókúrákat!
  • Hidd el minden rendben van

Fontos figyelmeztetések

A terhesség és a súlygyarapodás kéz a kézben járnak és egyáltalán nem biztos, hogy ez probléma! A szoptatás alatt ne fogyókúrázz, de elkezdhetsz akupunktúrára járni és fokozatosan mozogni.

 • Tilos a kampányfogyókúra!

Legalább 3 hónapot várj, mielőtt bármiféle fogyókúrára gondolsz. A szoptatás után nekiláthatsz, de mértékletesen és türelmesen!

 • Adj magadnak 6 hónapot!

Hiszen a plusz kilók sem egy hét alatt kúsztak fel rád. Légy kitartó, de türelmes magadhoz!

 • Mondj NEM-et a csodakúrákra!

Semmiféle felesleges fogyasztószert ne vegyél be! Árthat neked és a babának! A csodakúrák ideje lejárt. Okosan és nyugodtan csináld!

 • Kiegyensúlyozott táplálkozás és mozgás

Ezek együtt a leghatékonyabbak. Mindkettőre fordíts kellő figyelmet!

 • Pihenj! Törődj magaddal!

Nem normális, ha egy nő órákkal a szülés után már az edzőteremben ugrál és ész nélkül fogyasztja magát. Ezt hagyjuk meg Hollywood sztárjainak. Mindannyian tudjuk, hogy ez egészségtelen, káros és biztosan árt a babának. Pihenj, amennyit csak tudsz! Ezzel segítesz a legtöbbet magadnak és a babának a szülés utáni időszakban.

Várunk szeretettel a Tenuitas Egészség Stúdióban!

Fülakupunktúra – a hatásos fogyókúra módszere

Tenuitas Utolsó Fogyókúra Programja különösen nagy hangsúlyt helyez a túlsúly elleni küzdelem fontosságára. Ezzel nemcsak kellemesebb közérzetet, több magabiztosságot, szép, esztétikus alakot, hanem a továbbiakban előforduló betegségek megelőzésében érünk el komoly eredményeket. A súlycsökkentési program tehát csak a kezdet. Azonban ebben a fogyókúrás szakaszban olyan segítséget nyújtunk a hölgyeknek, amely teljesen személyre szabott módon – éppen ezért rendkívül hatékonyan – támogatja a fogyókúrát és a későbbi életmódváltást.

Tenuitas Utolsó Fogyókúra Program alapelemei a fülakupunktúra, amelyet szükség és igény esetén testakupunktúrával is kombinálunk. A fülakupunktúra során apró nagyon vékony tűket szúrunk a fülkagyló külső részébe. Ezzel olyan pontokat stimulálunk, amelyek abban segítenek, hogy a fogyókúra során éhségérzet nélkül, egészségesen, mellékhatások nélkül könnyednek és magabiztosnak érezheti magát. A kezelésekre hetente két illetve három alkalommal kerül sor. Ez a túlsúly mértékétől függ. Semmiféle idegen anyag, vegyszer, gyógyszer nem kerül a szervezetbe, hiszen ez a gyógymód a szervezet saját öngyógyító folyamatainak beindulását, erősítését segíti.

A fülakupunktúrás kezelések előtt pácienseink állapotfelmérést kapnak, amely során kerül összeállításra a személyre szabott étrend, amely fokozatosan és a páciens igényeinek figyelembe vételével átvezet az új életmód felé. Ez az életmód-váltás segít majd abban hosszútávon, hogy a páciens egészséges maradjon és a lehetőségekhez mérten minél tovább teljes értékű életet élhessen.

A fülakupunktúra hatékony fogyókúrás módszer, mivel a szervezet egyensúlyi állapotának visszaállításával szabadít meg a felesleges kilóktól.

 • Biztonságosan és fájdalom mentesen segíti a fogyást,
 • jelentősen csökkenti az étvágyat,
 • a belső szervek aktiválásával gyorsítja az anyagcserét.

A fülakupunktúra segítségével elkerülhetők a fogyókúrák kellemetlen mellékhatásai mint pl.

 • az állandó éhségérzet
 • az evés utáni sóvárgás és
 • a feszült, ideges lelkiállapot.

A fülakupunktúrás kezelések segítségével az egyénileg felállított diéta könnyedén, a lemondás érzése nélkül betartható.

A fülakupunktúra hatékony fogyókúrás módszer, mivel a szervezet egyensúlyi állapotának visszaállításával szabadít meg a felesleges kilóktól.

 • Biztonságosan és fájdalom mentesen segíti a fogyást,
 • jelentősen csökkenti az étvágyat,
 • a belső szervek aktiválásával gyorsítja az anyagcserét.

A fülakupunktúra segítségével elkerülhetők a fogyókúrák kellemetlen mellékhatásai mint pl.

 • az állandó éhségérzet
 • az evés utáni sóvárgás és
 • a feszült, ideges lelkiállapot.

A fülakupunktúrás kezelések segítségével az egyénileg felállított diéta könnyedén, a lemondás érzése nélkül betartható.

Amennyiben szívesen csatlakoznál programunkhoz és elérkezettnek látod az időt, hogy drámai események nélkül, nyugodtan átalakítsd életmódodt, várjuk jelentkezésedet