Akció

Endokrinológiai szakrendelés - Dr. Szücs Nikolette

Tudta, hogy hormonrendszerünk rendellenes működése testünk minden funkciójára hatással van?

Hajlamosak vagyunk néhány jelentéktelennek tűnő jelet nem figyelembe venni, mint például a fáradékonyság, vagy a magas vérnyomás, a cukorbetegség vagy a hajhullás.
A hormonháztartás zavaraira utaló tünetek közül néhány ráadásul igen intim probléma, ami túl azon, hogy nem tudjuk, hogy kihez is forduljunk vele, természetes gátlást ébreszt bennünk. Ez hölgyeknél a túlzott szőrösödés, az indokolatlan hízás vagy fogyás, a rendszertelen menstruáció, vagy a meddőség gyanúja. Az uraknál pedig a potencia zavarok, a meddőség gyanúja, vagy a megnagyobbodott emlő.

Egy endokrinológiai kivizsgálás rengeteg problémára adhat magyarázatot!

Az endokrinológia a belső elválasztású mirigyek – leginkább a pajzsmirigy, a mellékpajzsmirigyek, a mellékvese, a hasnyálmirigy – működésének élettanával, azok betegségeivel foglalkozik. Az endokrinológus pedig ezen szervek vizsgálatával foglalkozik a tünetek okainak kiderítése érdekében.

Dr. Szücs Nikolette summa cum laude minősítéssel végzett a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán 1993-ban. 19 éve megszakítás nélkül a Semmelweis Egyetem II. sz. Belklinikáján dolgozik. Jelenleg osztályvezető egyetemi adjunktusként. 1999-ben belgyógyászatból, 2002-ben endokrinológiából jeles eredménnyel szakvizsgázott. 2006-ban a Semmelweis Egyetem Doktori Iskolájában elnyerte a PhD fokozatot. Aktuálisan a Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság Vezetőségének a tagja, nagy hangsúlyt fordít a megelőzésre. 

Szerdai napokon délután 16-19 óra között endokrinológiai és belgyógyászati rendelésén várja a hozzá fordulókat A Tenuitas Egészség Stúdióban, előzetes bejelentkezés alapján.

GYORS BEJELENTKEZÉS TELEFONON:

+3620 540 5420

Az endokrin rendszer hormonjai a központi idegrendszerben ingerületátvivő szerepet töltenek be, és szabályozzák a szervezet működéséhez szükséges energiaforgalmat. Az endokrin mirigyek és az általuk termelt hormonok a test valamennyi sejtjéhez eljutva széles körű, jól meghatározható tevékenységet fejtenek ki. 

A külső és belső változásokhoz való alkalmazkodást különböző hormoncsoportok összehangolt munkája szabályozza.

Milyen problémákkal érdemes endokrinológushoz fordulni?

Menstruációs zavarok, a petefészek működése, a meddőség, illetve a változó kori panaszok hátterében előforduló hormonális problémák felderítése

Az impotencia és a férfiak terméketlenségét okozó esetleges hormonális elváltozások diagnosztizálása, kezelése

Az agyalapi mirigy (hipofízis) működési zavarainak felderítése. A hipofízis zavarai okozhatnak többek között okozhatnak gondokat a tejelválasztás, a vízháztartás szabályozása, illetve a növekedés területein.

A pajzsmirigy működésének zavarainak felderítése. Ezek lehetnek az alulműködés (hipotireózis), a túlműködés (hipertireózis), a pajzsmirigy gyulladása, illetve autoimmun pajzsmirigy betegségek.

És még számos egyéb, mint a vérnyomás és a szívműködés szabályozása, a sav-bázis egyensúly, a hőmérséklet, a testsúly változása, izom-zsír-csontszövet aránya.

Hosszas várólista nélkül! 

Nálunk, a Tenuitasnál nem szembesül végeláthatatlan várólistával, és előzetes időpont egyeztetéssel kívánjuk megkímélni a hosszas várakozástól. 

Egészség Stúdiónk meghitt és bizalomteljes hangulata és kollégáink hozzáállása pedig feloldja a kellemetlen tünetek miatt fellépő gátlásos feszültséget. 

Hogyan zajlik egy endokrinológiai kivizsgálás?

  • Kórtörténet  (Anamnesis) felvétele
  • A beteg fizikális vizsgálata
  • Meglévő leletek, vizsgálati eredmények kiértékelése, ezek hiányában beutaló labóratóriumi vizsgálatokra
  • A megfelelő kezelésre, terápiára való javaslattétel 

A rendelésre kérjük, hozza magaddal korábbi leleteit és vizsgálati eredményeit. 

 

 

 

 

Ugrás a lap teteljére

TENUITAS EGÉSZSÉG STÚDIÓ 1132, Budapest, Visegrádi u. 23. II. em 5. Tel.:  +36 20 540 5420, E-mail:info[kukac]tenuitas[pont]hu

Designed by Webenium