Hogyan segít a Tenuitas Egészség Stúdió NLP coaching?

Céljaid elérése érdekében mozgósítsd saját erőforrásaidat!

Biztosan találkoztál már olyan helyzetekkel, amikor valamit nagyon szerettél volna elérni, minden segítséget is megtaláltál hozzá, elszánt is voltál, az eredményt mégsem sikerült teljesen elérni, vagy ha sikerült is, esetleg tartósan nem maradt a tiéd.

Miért eredménytelen a legtöbb fogyókúra?

A célt nem elég tudatosan kitűzni. Fontos, hogy a tudattalanul működő, és életünk nagyobbik részét befolyásoló erők is egyetértsenek a tudatosan felállított célokkal. A célokat olyan módon érdemes kitűzni, hogy azt tudatos és tudattalan elménk egyetértésben támogatandónak, fontosnak és hasznosnak tartsa. Ettől lesz a cél elérhető.

Bizonyára hallottál már terápiás tanácsadásról, talán találkoztál már edzőtermi tanácsadóval a fitnesz-teremben, esetleg jártál már fogyiklubban is külön-külön. Ezek a szalonok, rendelők, klubok általában egy-egy részleges cél érdekében részleges segítséget nyújtanak, majd többnyire magára hagyják a pácienst, hogy boldoguljon a nem megfelelően beépített, tudattalan szinten nem stabilizált eredményeivel. Persze a részeredmények lehetnek látványosak, sot feltűnőek, de csak ritkán tartósak.

Most vagy jó helyen! Ahol csak TE vagy a fontos! TE, aki különleges és egyedi vagy! Nincs mindenkire ráhúzható módszer. Figyelni fogunk RÁD és végigkísérünk utadon a harmónia felé.

Ha ahhoz kell hozzátennünk a szaktudásunkat, hogy megfelelően tűzd ki a célodat, veled leszünk! Ha már megvan a biztosan kivitelezhető stratégiád, segítünk utadon! Ha már jó úton vagy, bíztatunk és melletted állunk! Követjük sikereidet. Ha megakadsz, mindig lesz, akit elérhetsz, hogy továbblendülj! Ha már elérted, amire vágytál, akár másoknak is példaként szolgálhatsz!

Itt leszünk veled és neked, hogy boldog és sikeres légy! Ez nem egy módszer a sok közül ez csak neked szól! Vedd észre a különbséget!

Szakemberekből álló csapat vesz körül. Orvosok, természetgyógyászok és NLP mesterek. Nem sokan, de sok tapasztalattal, feltétlen odafordulással és figyelemmel kísérünk utadon a saját harmonikus, szép és egyedi világod megtalálásában.

Mi is az a NLP (Neuro Lingvisztikus Programozás)?

  • Neuro

az idegrendszerre utal, a külvilágból jövő információk érzékelésének különböző módjára (látás, hallás, tapintás, ízlelés és szaglás) és arra, hogyan kódoljuk élményeinket.

  • Lingvisztikus

a nyelvet jelenti, azt a képességünket, hogy a szavakon keresztül kifejezzük belső világunkat, beleértve a „hangtalan”nyelvet (mozdulatok, gesztusok) is, amely tükrözi gondolkodásunk szerkezetét.

  • Programozás

a számítógépek világából kölcsönzött kifejezés, a gondolatainkban rejlő folyamatutasítások sorrendjére utal (mentális programok szerkezete), amely lehetővé teszi a kitűzött célok elérését. Ha megváltoztatjuk mentális programjainkat, megváltoztathatjuk viselkedésünket.

Neuro Lingvisztikus Programozás (Wikipédia cikk) »

Hogyan tudunk az NLP segítségével jelentős súlycsökkenést elérni?

Valaki egyszer azt mondta, hogy a fogyás a fejben dől el. Egy kicsit mosolyogtam rajta. Ma már tudom, hogy igaza volt. Ugyanis döntéseinket általában tudatosan hozzuk meg. Kivéve, amikor súlyfeleslegre teszünk szert. Kevesek kivételével ez a döntés nem a fejünkben, tudatos elménkben, hanem valahol máshol a testünkben születik, ugyanis van bennünk legalább egy olyan rész, amelynek – egyelőre az okokat ne firtassuk – szüksége van erre a súlytöbbletre.

Amikor azt mondom, és már hiszem is, hogy a fogyás a fejünkben dől el, arra gondolok, hogy mit hiszek magamról, a testsúlyomról, arról, hogy ezt ki irányítja és mit is tudok tenni annak érdekében, hogy visszanyerjem ideális testsúlyom.

Talán ismeritek Henry Ford híres mondatát: „Ha azt hiszed, hogy képes vagy rá vagy azt hiszed, hogy nem, mindkét esetben igazad van.” Érdemes tehát azt hinni, hogy ez nekem megy, hogy meg tudom csinálni, hogy kitartó vagyok, stb. Ezek mind olyan hasznos gondolatok, meggyőződések, amelyek támogatják a néha emberpróbáló folyamatot. Abban is segít az NLP, hogy a korlátozó, nem túl hasznos meggyőződéseinket lecseréljük. A „Még sosem sikerült!” gondolatát arra, hogy „Most sikerülni fog!” Vagy azt a hiedelmünket, hogy „A családban mindenki kövér volt.” teljes mértékben megváltoztathatjuk így: „Képes vagyok lefogyni és megtartani ideális testsúlyomat!”

Az NLP az általam ismert módszerek közül az egyik leghatékonyabb abban, hogy gondolatainkat gyorsan és fájdalommentesen átformálhassuk.

Ha azt hisszük, hogy a világ nem túl kellemes hely, visszavonulhatunk családunk és szeretteink körébe. Van aki, a remeteséget választja. Azonban az elől, amit magunkról gondolunk, hiába bújunk a barlang mélyére, nem menekülhetünk. Mit lehet akkor tenni? Ennyire kiszolgáltatottak lennénk? NEM. Csak rajtunk múlik, hogy meg akarunk-e változni.

Ha például valaki fogyni szeretne, és önmagáról olyan képet alkot, amelyben képesnek és eléggé eltökéltnek látja magát a lefogyáshoz szükséges táplálkozásra, testedzésre és egyebekre, a belső változás gyakorlatilag csak egy pillanat műve, hiszen a saját elméjében alkotja meg. Persze ettől még nem lesz karcsúbb egy pillatat alatt! Súlyfeleslegünket leadni az anyagi világban csak egy bizonyos idő elteltével tudjuk, azonban az ezt lehetővé tévő, önmagunkról szóló hiedelmeinket egy szempillantás alatt képesek vagyunk megváltoztatni.

A változás „követeként” azt terjesztjük, hogy változni könnyű. Lehet gyorsan, tartós és örömteli változásokat elérni. Ebben hathatós segítséget nyújt az NLP, amelyet szokás a változás művészetének is nevezni. Mivel az NLP a gondolkodás szerkezetével – ahogy a világot érzékeljük – foglalkozik, az elért változás életünk más területeire is kihat.

Az óhajtott változás a célok kitűzésével kezdődik. Nagyon sokan tudjuk, hogy mit nem akarunk, de nem mindig tudjuk, hogy mit szeretnénk helyette. Az NLP mint a célkitűzés művészete segít abban, hogy megtaláljuk valódi céljainkat és úgy tűzzük ki azokat, hogy elérhetőek legyenek és meg is valósuljanak.

Ha már tudod, hogy mit szeretnél abban is tudunk tanácsot adni, hogyan gyűjts hozzá erőforrásokat, hogyan alakítsd át azokat a hiedelmeidet, meggyőződéseidet, amelyek eddig megakadályoztak abban, hogy elérd céljaidat. Eszközöket kapsz a kezedbe, hogy megteremtsd a nagyobb belső egyensúlyt és harmóniát.

A változás kulcsa benned van! Csak rajtad múlik, hogy mikor teszed meg az első lépést!