Most, hogy tavaszodik, mindenkitől csak azt lehet hallani, sőt magunk is úgy gondoljuk: „Le kell fogynom!”Felpróbáljuk a fürdőruhánkat és keserűen állapítjuk meg, hogy nem csak halott fehérek vagyunk, hanem felszedtünk pár kilót is, ami nem csoda, hisz túl vagyunk már két kalóriadús ünnepen.

A legvékonyabbak is szoktak diétát tartani ebben az időszakban. Akiknek viszont több leadnivalójuk van, azok szoktak elveszni a fogyókúra útvesztőiben, és ahelyett hogy lefogynának, még hozzáadnak pár kilót, az amúgy is „mérleg kiakasztó” testsúlyukhoz. Nézzük csak milyen hibákat szoktunk elkövetni fogyókúráink során, és hogyan lehetne ezeket kiküszöbölni.

Először is, nagyon gyors változást szeretnénk, de ez nem lehetséges, és emiatt frusztráltak leszünk, feladjuk a diétát. Legyünk reálisak, egy hét alatt 0,5 – 1 kg-t lehet leadni.

A fogyókúra leggyakoribb hibái

 • A reggeli kihagyása

A reggeli kihagyása egész nap farkaséhséget eredményez, ami maga után vonja a munkahelyi nassolást, vagy a zabálást ebédkor. Emlékezz a mondásra: „Reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj úgy, mint egy polgár, és vacsorázz úgy mint egy koldus”.

 • Túl kevés víz

Túl kevés víz, vagy túl sok kalóriában dús italok fogyasztása. A víz elengedhetetlen a kalóriák elégetésében, nélküle a szervezet dehidratált lesz és lelassul az anyagcseréd. Fontos, hogy ásványvizet fogyasszunk, mert nem vesszük figyelembe, hogy egy cukrozott kávéban vagy alkoholos italban több mint 500 kalória van, és ami a legrosszabb még csak az éhséget sem csökkenti.

 • Napi mérlegelés

Csak csalódottsághoz, frusztrációhoz vezet, mert, ahogy a meghízás is lassú folyamat, fogadjuk el, hogy a kilók leadásához is idő kell. Elég hetente megmérni a súlyunkat, eredmény esetén akár ünnepelhetünk is, de vigyázat ne csokival!

 • Testmozgás elkerülése

Testmozgás elkerülése, vagy neheztelés a sportolásra. Ha elég aktívak vagyunk a fogyókúra során, több olyan ételt fogyaszthatunk, amelyet kedvelünk. Olyan mozgást válasszunk, amit élvezünk is, például táncoljunk, úszunk, vagy csak sétáljunk, legalább egy órát naponta a szabadban. A diéta kihagyhatatlan része a testmozgás is, fontos a hatékonyság szempontjából.

 • Nassolás

Az étkezések közötti nem tudatos nassolás szabotálhatja a diétát, ezért hasznos, ha feljegyzed, mit eszel. Jobb, ha több étkezést is beiktatsz, nemcsak hármat, jobb több alkalommal kevesebbet enni, és ha nassolásra kerülne a sor, az ne legyen más, mint mogyoró, mert sok fehérjét tartalmaz.

 • A zöldségek, gyümölcsök túlfőzése

A zöldségek, gyümölcsök túlfőzése, és ezzel a jótékony hatásaik elkerülése. Mindig csak pároljuk a zöldségeket, így több vitamin marad bennük, amire szüksége van a diétázó szervezetnek.

 • Visszatérés a diéta előtti életmódra

A diéta befejeztével visszatérés a diéta előtti, egészségtelen, kalóriadús életmódra. Jegyezzük meg, hogy ha eredményesen szeretnénk lefogyni, akkor a leadott kilók után is uralkodnunk kell magunkon, és meg kell próbálnunk egészségesebben élni, ami nem csak a testsúlyunkra van jótékony hatással, hanem az egészségünkre is.

40 fogyókúra hiba, amit elkövethetsz

 1. Azt hiszed, hogy a diétás ételek csak a fogyókúrád idejére szólnak, és a fogyás után nem illeszthetők be a mindennapi menüdbe.
 2. Egész nap káposztalevest, kefírt vagy narancsot eszel – és elhatározod, hogy egy hónapon keresztül csak ezen az egyhangú táplálékon élsz.
 3. Állandóan a kalóriákat számolod.
 4. Egy héten többször is méred magad a mérlegen.
 5. Nem iszol elegendő vizet.
 6. Cukrozott italokat iszol: édes gyümölcsleveket, cukrozott kávét, kakaót és szénsavas üdítőket választasz a tiszta csap- vagy ásványvíz helyett.
 7. Kész vagy félkész ételeket veszel a frissek helyett.
 8. A zöldségeket és gyümölcsöket túlfőzöd, ezzel elmulasztod élvezni ezek jótékony hatását.
 9. Pesszimistán állsz a diétádhoz, oly sok mindent kipróbáltál már, így nem hiszel abban, hogy végre sikered lehet!
 10. Tervek, elhatározás nélkül állsz neki fogyókúrázni.
 11. Nem hiszed el, hogy minden tápanyagra szüksége van a szervezetednek, és teljesen félredobod a szénhidrátot, a fehérjét vagy a zsírokat.
 12. Nem tudod időben abbahagyni az evést: állandóan degeszre tömöd a bendőd.
 13. Elhagyod a levest az étkezésekkor.
 14. Korlátlan fogyasztást kínáló éttermekben, menzán eszel, és degeszre tömöd magad.
 15. Nem reggelizel.
 16. Éhezel egész nap, mert azt hiszed, hogy ez a súlyvesztés legjobb módja.
 17. Túl nagy súlyfelesleg rajtad, és csak az utolsó utáni pillanatban fogsz hozzá a diétádnak.
 18. Azt hiszed, eleve túlsúlyosnak születtél, és sosem fogsz megszabadulni a súlyfeleslegtől.
 19. Nem hiszel magadban: nem hiszed el, hogy képes vagy változtatni.
 20. A túlsúlyt egy negatív jellemzőként éled meg, amiért az emberek mutogatnak rád.
 21. Nem fogadod el magad olyannak, amilyen vagy.
 22. Nem élvezed az életet: azt hiszed, csak akkor fogsz tudni felszabadultan élni, ha karcsú leszel.
 23. Azt hiszed, hogy a fogyókúrás tabletták, porok a fogyókúra fontos kellékei.
 24. A mozgást szenvedésnek, tehernek érzed.
 25. A mozgás nem foglal helyet a mindennapjaidban.
 26. Gyakran – hetente 3-4 alkalommal – fogyasztasz alkoholt.
 27. Sportműsort nézel a tv-ben ahelyett, hogy te magad sportolnál.
 28. Naponta több mint egy órát ülsz a televízió előtt.
 29. Útközben feladod a kilókkal való küzdelmet, és hirtelen egy másik módszer megszállottjává válsz.
 30. Amíg az ételeket készíted, előszeretettel csipegetsz mások tányérjáról is.
 31. Főzés közben egyfolytában kóstolgatod az ételt, pedig már rég tudod, hogy nem igényel további fűszerezést.
 32. Minden különleges alkalom – születésnap, ünnepség – nélkül sütiket, tortákat és pogácsákat sütsz, és fagyit tartasz a hűtőben.
 33. Mindig van otthon a hirtelen betoppanó vendégek számára rágcsálnivaló – mire a vendégek valóban megérkeznek, a nasik elfogynak.
 34. Egészségtelen chipseket, ropikat, nyalókát vásárolsz a gyerekeknek, de mindig te eszed meg őket.
 35. Sem zöldséget, sem gyümölcsöt nem fogyasztasz az étkezésekkor.
 36. Azt hiszed, hogy csakis a diéta, és nem a teljes életmódváltás az, ami eredményes fogyáshoz vezet.
 37. Nem hiszed el, hogy képes vagy egészségesen élni.
 38. Étrendedben finomított táplálékot szerepelnek a teljes kiőrlésű lisztből készültek helyett, zsíros húsok a sovány helyett, nehéz, zsírban gazdag tejtermékek, vajkrémek és fagylaltok a zsírszegény táplálékok helyett.
 39. Gyakran látogatod a gyorséttermeket.
 40. Mindig holnapra halogatod az életmódváltást, ahelyett, hogy MÉG MA változtatnál.

Olyan nincs, hogy nem lehet lefogyni, legfeljebb eddig rosszul csináltad…

Fogyókúráról beszélünk, hiszen a cél a felesleges súly leadása, de a kezelések során fontos beszélgetéseket folytatunk személyre szabott étrendünk új életrendünkbe való beillesztése érdekében. A fogyókúra tehát nem a cél, hanem egy eszköz és egy fontos lépés azon az úton, amely az eredmények megszilárdításához vezet.

Elengedhetetlen, hogy megértsük, itt nincs szó semmiféle csodamódszerről. A külső segítség iránymutatásból, közös életmód-formálásból és az elérendő cél megfelelő megformálásáról szól. A fülakupunktúrás kezelések egyéni módon kombinálhatók test-akupunktúrás kezelésekkel. Ennek segítségével a zavaró melléktünetek, mint az allergia, asztma, alvászavarok, dohányzás, potenciaproblémák is megoldhatók a fogyással párhuzamosan.

fogyást a fülakupunktúrás kezelések nagyban elősegítik, hiszen éhségérzet és a változással együtt járó feszültség nélkül is eljuthatunk a kívánt eredményhez. Ezek a kezelések jellemzően egyénre szabottak, hiszen a Tenuitas módszer titka az, hogy figyelembe veszi azt, hogy pácienseink mind egy-egy teljesen egyedi és megismételhetetlen egész. Ezért nem próbálkozunk leegyszerűsítő módszerekkel, hanem azzal tesszük hatékonnyá a módszert, hogy minden egyes pácienst egyénileg és személyre szabottan kezelünk.

Ehhez segítséget nyújt a fogyókúrás testsúlynapló, ahol grafikonon is nyomon követheted majd a az eredményeidet. Saját programot dolgozunk ki veled közösen, amely folyamatosan átvezet az új életmódba. Nem a sebesség a cél, hanem az eredmény. Az eredmény pedig igazán akkor mutatkozik meg, amikor a Tenuitas kezelések után egy évvel is (és persze később) tartani fogod azt a kellemes és neked leginkább megfelelő súlyt, amivel egészségesen és energikusan élhetsz tovább.

A kampánydiéták korszaka lassan lejár, de ezt még sokan nem tudják. Rengeteg jóhiszemű embert összezavart a különféle csodamódszerek ígérete, és a bizakodást követő csalódások sorozata. Akik ezt nem ismerik fel, újra és újra áldozatul esnek a hamis ígéreteknek.

Egyszerűen megtanulsz ezen a területen is tökéletesen működni

Tenuitas Stúdió nem csodát ígér, csak életed utolsó fogyókúráját. Ez nem csoda, hanem természetesen elérhető. Saját erőfeszítésed is kell hozzá, de másfajta segítséget kapsz ehhez. A fogyókúrád könnyed és kellemes lesz.Semmilyen gyógyszert nem kell bevenned, és megtanulsz ezen a területen is tökéletesen működni.

Miután eléred a kívánt eredményt egészségesebb leszel, mint előtte. Boldogabb, nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb lesz az életed. És ami a legfontosabb ezután felismered mindig, ha kibillennél ebből a kiegyensúlyozott állapotból és magad fogod korrigálni a kis változásokat.